Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Beleggen in aandelen

Het beleggen in aandelen is nog onverminderd populair en blijft eigenlijk alleen maar groeien in populariteit. Het beleggen in aandelen / indices wordt door velen nog gezien als een extra bijverdienste naast een baan, als een appeltje voor de dorst voor bij het pensioen. Aandelen zijn eigenlijk niets meer dan waardepapieren die bepaalde rechten geven in een onderneming. Wanneer je verwacht dat een bepaalde onderneming winst gaat maken, bijvoorbeeld doordat je de jaarverslagen hebt gelezen en het nieuws omtrent het bedrijf heeft bijgehouden, dan is het verstandig om aandelen te kopen.

Risico's

Zodra de beurs elke ochtend opent, dan kunnen de koersen stijgen of dalen. Dat gebeurt dan ook élke dag. De koers zal nooit gelijk blijven gedurende de dag. Zodra het aanbod groter is dan de vraag, dan daalt de koers. Is de vraag naar een bepaald aandeel groter dan het aanbod? Dan stijgt de koers. Wanneer je hier handig op inspeelt, kun je veel geld verdienen middels het verhandelen van aandelen. Als een bedrijf failliet gaat, dan zijn de aandelen doorgaans niets meer waard, maar bij grote beursgenoteerde bedrijven is deze kans echt nihil.

Risico's van beleggen

Voordat je gaat beleggen, is het van groot belang om de risico's in kaart te brengen en te overwegen. Zo is er bijvoorbeeld het risico dat een bedrijf failliet gaat en dat uw aandelen zodoende niets meer waard zijn. Verder is er het marktrisico: de schommelingen in de aandelen koers. Deze schommelingen worden geminimaliseerd wanneer het bedrijf van hoge kwaliteit is en zich in een stabiele markt bevindt. Ook kun je er voor kiezen gebruik te maken van beleggingsfondsen of ETF's middels index-beleggen. Dit index-beleggen is vooral de laatste jaren enorm in opkomst door de lage kosten, de goede verhandelbaarheid en het geringe verschil in rendement met beleggingsfondsen.

Dividend

Wanneer je aandeelhouder bent in een bedrijf, dan kan het dat het bedrijf je aan het einde van het jaar dividend uitkeren. Dit is een soort winstdeling van het bedrijf en dit is dus geen zekerheid. Elk bedrijf kan zelf bepalen of ze dividend uitkeren of niet.