Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Beleggen in goud

Beleggen in edelmetalen zoals goud is iets dat steeds bekender wordt. Zaken als goud, zilver en platinum zijn altijd zeer stabiel en zijn qua winst omgekeerd evenredig met de economische staat van het land. In positieve economische tijden staan de edelmetalen op hun laagst en in economische crisis staan edelmetalen ontzettend hoog. Daarom is beleggen in goud nog altijd een populaire aangelegenheid.

Hoe wordt de goudprijs bepaald?

De London Gold Fixing stelt twee keer per dag een actuele goudkoers vast die wereldwijd wordt aangehouden. Deze prijs wordt vastgesteld door 's werelds grootste banken, althans, de top 5 daarvan. Bedrijven, beleggers en andere belanghebbenden gebruiken echter allemaal andere goudkoers. Zo is er ook nog Kitco, een Canadese handelaar die een openbare goudkoers hanteert, en Reuters, die de koers niet publiekelijk beschikbaar stelt maar uitsluitend voor grote smelterijen en grote banken.

Beleggen in goud

Goud is een grondstof die van nature ontzettend kostbaar is doordat deze erg schaars is. Daarnaast is de waarde van de grondstof niet afhankelijk van een prestatie van een tegenpartij. Bij een aandeel ontvangt u in principe een “belofte” van het desbetreffende bedrijf. Wanneer dit bedrijf failliet gaat, dan is je belegging weg. Maar bij goud belegt u daadwerkelijk in een fysiek product. Zodoende is goud niet onderhevig aan inflatie en in slechte economische tijden een goede belegging. Overweeg dus ook goud als belegging indien de economische vooruitzichten niet al te rooskleurig zijn.

Het beleggen in goud is dus een goede manier om te beleggen in iets zeer betrouwbaars. Ja, de waarde kan fluctueren, maar je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je belegging volledig in het niets oplost of ontzettend sterk daalt. De waarde van de Dollar is vanaf begin jaren 1900 met bijna 100% in waarde gezakt! Dat zal met goud nooit gebeuren.