Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Beleggen in opties

Het klinkt wellicht een beetje vaag: Beleggen zonder daadwerkelijk aandelen te kopen, maar door alleen het recht om aandelen te kopen aan te schaffen. Toch is beleggen in opties niet zo lastig als je wellicht denkt en kan het een fijn rendement opleveren. Het is dan wel van belang dat je precies weet wat beleggen in opties inhoudt. Dit leggen we graag aan je uit.

Wat is beleggen in opties?

Wanneer je belegt in opties, dan handel je eigenlijk in het recht om een bepaald aandeel tegen een bepaalde koers te kopen in de toekomst. Bij de aankoop van de opties wordt vooraf een prijs berekend. We gaan dit even verduidelijken met een simpel rekenvoorbeeld:

C AEG DEC 2015 20: Je koopt het recht om 100 Aegon aandelen af te nemen tegen €20,- per aandeel. Dit geldt tot de derde vrijdag (of 1 dag eerder als de vrijdag geen beursdag is) van december in 2015. Voor dit recht betaal je bijvoorbeeld een premie van €1,50. Een contract omvat altijd 100 aandelen, dus de aanschaf van dit contract kost €150,-.

Zodra de koers vervolgens stijgt, bijvoorbeeld naar €25,-. dan kun je gebruik maken van het recht om de aandelen voor €20,- te kopen. Je kunt ze dan meteen verkopen voor de hogere prijs van €25,-. Dit betekent dat je 25-20 = 5 euro per aandeel winst heeft. Dit x 100 aandelen is gelijk aan €500,-. Hier trek je de initiële investering van 1,50 x 100 = €150,- van af en je houdt een winst over van €350 euro. Met een relatief lage investering kun je zodoende een zeer hoog rendement halen.

Hoe kunnen Opties je portefeuille beschermen?

Wanneer er economisch mindere tijden op de loer liggen, dan zul je een bepaald verlies moeten incalculeren. Het is echter mogelijk om het verlies enigszins in te perken wanneer je call opties verkoopt op de aandelen die in je eigen aandelen portefeuille zitten. Wanneer de de aandelen dan minder waard worden, dan zul je nog steeds het verschil tussen aankoopprijs en verkoopprijs verliezen. Maar doordat je het recht op kopen van uw aandelen verkoopt voor een relatief hoog bedrag, en later weer terugkoopt voor een laag bedrag, heb je het verlies zo veel mogelijk kunnen beperken. In beleggingstermen heet dit short gaan.