Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Cursus beleggen - beleggingscursus

Een goede manier om jezelf van de nodige kennis op het gebied van beleggen te voorzien, is door het volgen van een beleggingscursus. Cursussen zorgen ervoor dat je niet alleen de theorie maar ook de praktijk in de smiezen krijgt. Een cursus beleggen is op verschillende manieren te volgen. Je kunt kiezen voor een gratis online cursus, maar je kunt ook een daadwerkelijke cursus op locatie volgen. Elk van deze twee soorten cursussen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Online cursus beleggen

Er zijn talloze websites die een online cursus beleggen aanbieden. De één richt zich specifiek op CFD's en de ander gaat juist in op de risico's. Elke cursus heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar een algemeen voordeel van de online cursus is dat je deze op élk moment van de dag kunt volgen. Wanneer je tijd en zin hebt om te leren over beleggen, hoef je alleen maar de computer op te starten en de cursus aan te zetten. Een nadeel is wel dat je geen één-op-één vragen kunt stellen aan degene die de cursus heeft opgezet. Tevens heeft u geen zekerheid dat de cursus van kwaliteit is.

Cursus beleggen volgen

Je kunt echter ook kiezen voor een cursus beleggen op een fysieke locatie. Dit is in de meeste gevallen een groep mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij, die wordt begeleid door iemand met veel ervaring in de beleggingswereld. Het nadeel is dat je aan vaste tijden en locaties bent gebonden. Veelal zitten er ook kosten verbonden aan een dergelijke cursus. Het grote voordeel is echter dat je met meerdere mensen in één groep zit, waardoor je kunt overleggen en discussiëren. Wellicht worden er vragen door anderen gesteld waar je zelf nog niet op was gekomen. Tevens kun je één-op-één vragen stellen aan degene die de cursus geeft. Dit brengt een dialoog teweeg, wat uiteindelijk méér informatie oplevert dan het kijken naar een online video.

Op basis van je wensen en wat je belangrijk  vindt, kun je de keuze maken voor een goede cursus. Je kunt echter ook kiezen voor zelfstudie of het in de praktijk proberen te ontdekken. Er is geen goed of fout: je dient gewoon te kiezen wat het beste bij u past.