Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Binair vs vanille

Het verschil tussen binaire opties en vanille opties

Binaire opties worden nog wel eens verward met normale opties, die ook wel vanille opties genoemd worden. Het verschil mag dan in eerste instantie minimaal lijken, er is wel degelijk een verschil. Om dit verschil duidelijk te maken worden beide vormen van opties hier langs elkaar gelegd en bekeken waar nu eigenlijk het verschil zit. Als je vervolgens meer wilt weten over de brokers waar je in opties kunt handelen, kun je onze review pagina bezoeken.

Vanille opties

Een vanille optie wordt aangeschaft met de gedachte dat de aankoopprijs op een bepaald punt lager dient te zijn dan de onderliggende waarde van het product. Wanneer de prijs van de onderliggende waarde hoger is dan de prijs die betaald is voor een optie kan er dus winst worden gemaakt. Een optie wordt afgesloten met een uiterlijke verloopdatum en hoe hoger de onderliggende waarde van het product op dit moment, hoe hoger het bedrag zal zijn dat je ontvangt. Heel simpel gezegd: hoe hoger de prijs van de optie op de verloopdatum, hoe hoger de winst zal zijn.

Er bestaat nog een mogelijkheid om de optie(s) te verkopen voordat de verloopdatum bereikt is. Een vanille optie heeft doorgaans een looptijd van een maand of langer. Echter moet er dan wel rekening worden gehouden dat hier vaak nog een extra prijs voor betaald dient te worden. Je hebt ook de mogelijkheid om je opties om te zetten in daadwerkelijke aandelen van het product of bedrijf.

Binaire opties

Een binaire optie wordt uiteraard aangeschaft om ook winst te maken, echter is het grootste verschil met een vanille optie dat de mogelijke winst al vast staat. Bij een binaire optie draait het er dus niet om hoeveel de koers stijgt of daalt, maar simpelweg óf deze gaat stijgen of dalen. Ook hier wordt een uiterlijke verloopdatum gekozen en wordt gekozen of de optie hoger of lager zal zijn dan de aankoopwaarde op het moment dat de tijdsperiode ten einde komt. Is dit het geval, dan krijg je een vooraf bepaald winstpercentage uitgekeerd. Is dit niet het geval, dan verlies je de inleg.

In tegenstelling tot vanille opties is het bij binaire opties op geen enkel moment mogelijk om de opties te verkopen voordat de verloopdatum van het contract bereikt is. De tijdsduur kan echter zo kort zijn als 15 seconden met een turbo optie. Met een binaire optie ben je op geen enkel moment eigenaar van het product en kun je dit ook niet worden.

Overzicht

  • Bij vanille opties draait het om de hoogte van de stijging of daling, bij binaire opties draait het er alleen om of er een stijging of daling plaatsvindt.
  • Vanille opties kunnen vóór de verloopdatum al verkocht worden, binaire opties niet.
  • Het bedrag van de winst is afhankelijk van de waarde van de vanille optie. Bij een binaire optie staat de hoogte van de winst al vast.
  • Een binaire optie kan zo kort duren als 15 seconden, terwijl dit bij een vanille optie doorgaans minimaal een maand is
  • Bij een vanille optie heb je het recht om aandelen te kopen, bij binaire opties niet.