Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Oplichting?

Zijn binaire opties oplichting?

Binaire opties zijn nog steeds vrij nieuw in de wereld van de aandelenhandel en dat brengt uiteraard vraagtekens met zich mee. Het verhandelen van binaire opties lijkt veel op gokken en eigenlijk is dat het ook. Er wordt een voorspelling gedaan of de koers gaat stijgen of dalen binnen een bepaalde periode. Als deze schatting goed verloopt dan krijg je de inleg plus een bepaald winstpercentage van je broker uitgekeerd. Je bent dus afhankelijk van de hoogte van het rendementspercentage om te beoordelen hoeveel winst je gaat maken. Veel mensen vinden dat het onduidelijk is in hoeverre je geld kunt verliezen en binaire opties en oplichting worden dan ook vaak samen genoemd. Echter is het uiteraard geen oplichting, maar moet je weten waar je aan begint.

Waarschuwing van het AFM

In Nederland is de Autoriteit Financiële Markten, ook wel AFM genoemd, opgericht om mensen te informeren en helpen omtrent onder andere beleggingen, binaire opties en oplichting. De AFM waarschuwt voor de risico's die binaire opties met zich meedragen. Ze vinden dat er vaak te gemakkelijk wordt gedaan over de winsten die behaald kunnen worden, terwijl er uiteraard ook geld verloren kan gaan. Veel brokers hebben een gemiddeld rendementspercentage van rond de 80%. Dit betekent dat je bij winst zo'n 80% van je inzet bovenop je betaalde inzet kunt verwachten. Echter is dit percentage niet geheel gunstig als je verliest, kijk maar eens naar dit voorbeeld:

Een koers is 100 en jij denkt dat deze gaat stijgen. Je koopt een binaire optie voor één dag en betaald hier €10 voor. Het winstpercentage is 80%. Wanneer aan het einde van de tijdsperiode de koers hoger is dan 100 ontvang je het ingelegde geld terug en krijg je dus een winst uitgekeerd van €8. Mocht de koers nu gedaald zijn aan het einde van de periode dan verlies je dus je inleg van €10. De grootte van de winst is dus bijna altijd kleiner dan de grootte van het verlies. Wanneer je dit meerdere keren zou doen en even vaak zou winnen als verliezen speel je dus niet quitte maar verlies je behoorlijk wat geld. Volgens het AFM wordt dit onvoldoende gecommuniceerd door de brokers en gaat het vrijwel alleen over de hoge winsten in korte tijd.

Speel bewust

Het is dan ook belangrijk dat je bewust speelt en op de hoogte bent van de risico's. Wij van deoptiecoach.nl zijn een stuk minder cynisch over de binaire opties, echter vinden wij het ook belangrijk dat iedereen goed nadenkt voordat er een investering gemaakt wordt. Je kunt dus zomaar je inzet kwijtraken als het fout gaat. Wij stellen dan ook altijd de vraag: hoeveel zou je maximaal kwijt willen raken? Met dit bedrag ga je vervolgens investeren en hoger dan dit ga je dan ook niet. Op deze manier blijft het verlies beperkt, mocht je verliezen. Het advies van de AFM klopt enigszins, echter zijn er ook binaire opties waar het winstpercentage kan oplopen tot meerdere honderden procenten en je dus wel degelijk meer kunt verdienen dan je inzet. Laat het dus duidelijk zijn dat binaire opties geen oplichting zijn, maar dat je gewoon met je verstand moet investeren.