Binaire optie Brokers
Alle Brokers
Top 5 brokers voor binaire opties
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
24option 5/5 100% € 0 Bekijk
Optie24 4/5 0% € 0 Bekijk
ABCoptions 1/5 0% € 0 Bekijk
Anyoption 1/5 0% € 0 Bekijk
EZtrader 1/5 0% € 0 Bekijk

Bull / Bear strategie

Een van de meest bekende en meest gebruikte strategieën in de wereld van de binaire opties is de bull / bear strategie. Deze strategie geniet veel populariteit omdat het gemakkelijk is, maar deze is echter niet echt ergens op gebaseerd. Het is sowieso vrijwel onmogelijk om de koers van een binaire optie op korte termijn te kunnen voorspellen. Het gaat hier vooral om het soort gevoel dat de belegger heeft bij de markt, maar dit kan dus niet onderbouwd worden door een bepaalde trend of een fluctuatiepatroon.

Bull strategie voor de optimistische handelaar

De Bull van de Bull / Bear strategie wordt gekozen wanneer een belegger een positieve blik heeft op de markt. Er wordt bij deze strategie van uitgegaan dat de koers gaat stijgen en hier zal dan ook op worden ingezet. Beleggers die voor een Bull strategie kiezen zullen dan ook call opties afsluiten en geen put opties. Meer informatie over call en put opties kun je hier vinden.

Bear strategie voor de negatieve handelaar

Wanneer er een negatief beeld is ontstaan van de markt zal er veel eerder een put optie afgesloten worden dan een call optie. Er wordt dan een Bear strategie gehanteerd, waarbij er wordt uitgegaan van een markt die zal dalen. Er zal dus alleen worden ingezet op het dalen van de beurzen en mocht dit ook daadwerkelijk gebeuren, dan kun je rekenen op een leuke winst. Het nadeel van een Bull / Bear strategie is uiteraard dat als de beurzen de andere kant op gaan, jij een behoorlijk zakcentje kwijt zult raken.